Dort borůvkový medvěd
Potřebné ingredience
Korpus- 4 dcl hladké mouky, 2 dcl cukru, 4 vejce, 1 pr. do pečiva ,250 ml smetany ke šlehání.Na ozdobu - borůvky, cukr dle potřeby, 1 tvaroh lépe obyč. než ve vaničce, zakys. smetana, van. cukr a cukr krupice, dle chuti marmeládu nejlépe borůvkovou.
Postup přípravy
Na korpus - utřeme vejce s cukrem, poté přilijeme smetanu a nakonec postupně zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme dle potřeby cca 50min na 180-200 C.
Upečený studený dort rozkrojíme, nejlépe režnou nití a potřeme tence marmeládou.Tím uzavřeme póry korpusu.Tvaroh smícháme na hustší krém se zakys, smetanou a cukrem. Poté namažeme větší část tvarohového krému na marmeládu. Zbytek si necháme na ozdobu.
Úděláme si sáčkem okraje a vymezené prostory vyplníme borůvkami s cukrem.
Ať se vám povede!
Upečený studený dort rozkrojíme, nejlépe režnou nití a potřeme tence marmeládou.Tím uzavřeme póry korpusu.Tvaroh smícháme na hustší krém se zakys, smetanou a cukrem. Poté namažeme větší část tvarohového krému na marmeládu. Zbytek si necháme na ozdobu.
Úděláme si sáčkem okraje a vymezené prostory vyplníme borůvkami s cukrem.
Ať se vám povede!
varianta s čokoládou pro tatínka
na oči jsem použila kávová zrna
a dětská varianta
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé